4 personen
Ingrediënten
- 500 g zelfrijzende boem
- 4 eidooiers
- 2 witten van ei
- 4 eetlepels suiker
- 1 l melk
- 200 g jonge scheuten van boerenwormkruid
- 10 paardenbloemblaadjes
- mespuntje zout
- 1 eetlepel olie
4 personen
Ingrediënten
- 32 grote perilla bladeren
- 10 eetlepels soyasaus
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel fijn gesneden knoflook
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels fijn gesneden lente-ui
- eventueel 2 eetelepels rode en groene chili
4 personen
Ingrediënten
- 2 theelepels szechuanpeper
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels Chinese rijstwijn of sherry
- 3 kippenfilets, in reepjes gesneden
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 theelepels maïszetmeel
- 1 rode paprika, fijn gesneden
- 1 wortel, in schijfjes gesneden
- 2 theelepels azijn
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel chilisaus
- 2 lente-uien, in schijfjes gesneden
4 personen
Ingrediënten
- 450 g deeg
- 1 ui, fijn gesneden
- 250 g aardappelen, in blokjes gesneden
- 200 g geraspte kaas
- 3 stengels zwartmoeskervel, fijn gesneden
- peper
- handvol peterselie, versnipperd
- 1 ei
4 personen
Ingrediënten
- 2-3 grote chayotes
- 2 eetlepels boter
- 1 grote ui, fijn gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 3-4 grote tomaten, gesneden
- 1 rood pepertje, ontdaan van zaden en fijn gesneden
- 1 eetlepel currypoeder
- zout en peper
- 1/2 kop broodkruimels
- 1/4 kop parmezaanse kaas
4 personen
Ingrediënten
- 1 kg oca's, schoongemaakt en geschrobd
- 4 el olijfolie
- 2 el milde honing
- 2 teentjes knoflook, geperst
- zeste van 1/2 limoen
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl zout
- 1 tl gehakte verse citroentijm
- 1 tl gehakte verse basilicum
2 personen
Ingrediënten
- 2 appels
- 1 middelgrote yacon
- zeste en sap van 1 limoen
- 100 g verse kokos, in dunne repen
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 1 klein bosje waterkers
- 1 el honingkruid
- zout en peper
- 2 el vergine olijfolie
- 2 el cranberrygelei
- 1/2 tl chilipoeder
2 personen
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel (340g), geschild en in blokjes
- 1 el olie
- een half kopje versnipperde ui
- zout en peper
- een halve kop kippen- en groentebouillon
- 2 eieren
- een half kopje groene erwten
- 1 tl sojasaus
4 personen
Gevulde olijfkomkommer
Ingrediënten
- een stuk of 20 (grote) olijfkomkommers
- 200 g rundergehakt
- 1 grote wortel, in kleine stukjes
- 2 rijpe tomaten, in stukjes
- 1 paprika, klein gesneden
- 5 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 1 teenje knoflook, fijngehakt
- olie
- saffraan
- peper en zout
4 personen
Ingrediënten
- 2 stelen kardoen
- bechamelsaus
- boter
- 100 g geraspte gruyère of emmentaler
- citroensap
- peper en zout