4 personen
Gevulde olijfkomkommer
Ingrediënten
- een stuk of 20 (grote) olijfkomkommers
- 200 g rundergehakt
- 1 grote wortel, in kleine stukjes
- 2 rijpe tomaten, in stukjes
- 1 paprika, klein gesneden
- 5 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 1 teenje knoflook, fijngehakt
- olie
- saffraan
- peper en zout
Bereiding
- Hol de olijfkomkommers uit. Blancheer ze een minuut of twee. Dompel ze daarna in koud water.
- Bak de ui, wortel, paprika en knoflook in de olie. Doe het gehakt erbij. Voeg wat later de tomatenstukjes en wat saffraan toe.
- Laat dit stoven tot het vocht verdampt is.
- Vul de olijfkomkommers met het gehaktmensel en leg ze terug in de pan. Verwarm nog even door.
Stoofpotje
Ingrediënten
- 600 g olijfkomkommers
- 300 g tomaten, in blokjes
- 1 kleine paprika
- 2 spaanse pepers
- 2 kleine uien
- 1 teen knoflook
- bosje platte peterselie, fijngehakt
- aardappelen
- zout, olijfolie
Bereiding
- Kook de aardappelen.
- Verwijder de pitten uit de olijfkomkommers en hak ze fijn.
- Snij de ui, knoflook, Spaanse peper en paprika fijn.
- Verhit wat olie in de pan. Fruit daarin het ui-paprika-mengsel.
- Doe de fijngehakte olijfkomkommers en de tomaat erbij. Strooi er wat zout over en laat enkele minuten sudderen met het deksel op de pan.
- Doe de aardappelen bij de saus en strooi de peterselie erover.