2 personen

Ingrediëntenzoete aardappel gebakken rijst

  • 1 grote zoete aardappel (340g), geschild en in blokjes
  • 1 el olie
  • een half kopje versnipperde ui
  • zout en peper
  • een halve kop kippen- en groentebouillon
  • 2 eieren
  • een half kopje groene erwten
  • 1 tl sojasaus

Bereiding

  • Doe de blokjes zoete aardappel in een keukenrobot en pulseer tot de stukjes de grote van rijstkorrels hebben.
  • Doe de olie in een pan met een dikke bodem en voeg de uien toe. Voeg na twee minuten de rijst van zoete aardappel toe, samen met peper en zout. Roer gedurende een minuut, voeg dan de bouillon toe en roer tot alles opgenomen is.
  • Roer ondertussen de eitjes in een klein pannetje en zet aan de kant.
  • Proef van de rijst als de bouillon is opgenomen. Is die nog hard, laat dan nog twee minuten opstaan, is die gaar, voeg dan het eitje en de erwten toe en roer door.