5 personen

IngrediëntenChayote soep met citroengras

  • 2-3 chayote, in blokjes
  • 3 cm gember, in kleine stukjes
  • 1 grote ui, versnipperd
  • 2 stengels citroengras, in stukken van ongeveer 10 cm
  • Boter
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode chilipeper, versnipperd
  • Suiker
  • Citroensap
  • Vissaus
  • 700 ml kippenbouillon
  • 1 kippenfilet, in reepjes

10 personen

Ingrediëntennognietbeschikbaar 150

  • 300 g zoete aardappel, in stukken gesneden
  • 10-12 eetlepels olijfolie
  • 200 g kikkererwten
  • 2 eetlepels tahin
  • sap van 2 limoenen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 theelepels komijn
  • zout
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt paprikapoeder

2 personen

Ingrediëntenaardpeersoep

  • 500 g aardperen of zonnewortels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 5-7 dl groentebouillon
  • versgemalen witte peper
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 eetlepel ansjovispasta
  • 40 g geroosterde amandelen

2 personen

IngrediëntenYacon avocado

  • 300 g yacon
  • 1 avocado
  • klein stukje rode peper
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1/2 theelepel honing
  • sap van 1/2 limoen
  • koriander
  • peper en zout

4 personen

Ingrediëntenmeloenpeerchutney

  • 1 meloenpeer
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 eetlepels appelazijn
  • theelepel gember
  • zout
  • 1 sjalot
  • arachideolie
  • 1/4 pepertje

4 personen

IngrediëntenWarme meloenpeerchutney

  • 1 rijpe meloenpeer, in kleine stukjes
  • sap van 1 limoen of citroen
  • 1 el honing
  • 1 el verse korianderblaadjes, gesnipperd
  • 1 tl gember, geraspt

4 personen

IngrediëntenYaconsoep

  • 500 g yacon
  • 200 g chayote
  • 1 ui
  • 1 l groentebouillon
  • 1 teentje look
  • 80 ml room
  • nootmuskaat
  • zuwbrowka wodka
  • verse peterselie
  • peper en zout

4 personen

IngrediëntenMeloenpeer avocado salsa

  • 1 meloenpeer
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 avocado
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • enkele takjes koriander
  • 150 g rivierkreeftjes
  • peper en zout

4 personen

IngrediëntenSlangenradijs

  • 200 g slangenradijs
  • een klein boerenbrood
  • fijn zout
  • 125 g gezouten boter
  • 2 handenvol bernagiebloemen

4 personen

Ingrediëntenchayote salade

  • 1 rijpe mango
  • 1/3 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje witte wijnazijn
  • zeste van 1 limoen
  • sap van 2 limoenen
  • zout en peper
  • 3 kleine chayotes, julienne gesneden
  • 3 wortelen, julienne gesneden
  • 1 kleine rode ui, in dunne schijfjes
  • 1/4 kopje verse (Mexicaanse) korianderblaadjes