4 personen

Ingrediëntenszechuan kip

  • 2 theelepels szechuanpeper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn of sherry
  • 3 kippenfilets, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels maïszetmeel
  • 1 rode paprika, fijn gesneden
  • 1 wortel, in schijfjes gesneden
  • 2 theelepels azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel chilisaus
  • 2 lente-uien, in schijfjes gesneden

Bereiding

  • Maal de szechuanpeper fijn en voeg een beetje zout toe.
  • Marineer de kip zo’n 15 minuten in een mengsel van sojasaus en Chinese rijstwijn.
  • Verwarm de helft van de arachideolie in een wok. Haal de kip uit de marinade en zet de marinade opzij voor later. Bak de kip, ongeveer 3 minuten tot ze mooi goudbruin ziet.
  • Voeg wat water bij het maïszetmeel en roer tot je een glad mengsel hebt.
  • Verwarm de rest van de arachideolie in een wok. Voeg de paprika en wortel toe en bak ze voor ongeveer 3 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de gebakken kip, de marinade, het maïszetmeelmengsel, azijn, suiker, chilisaus en szechuanpeper toe. Laat nog eens 3 minuten bakken en voeg op het einde de lente-uien toe. Serveer met rijst of noedels.