4 personen
Ingrediënten
- 2 theelepels szechuanpeper
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels Chinese rijstwijn of sherry
- 3 kippenfilets, in reepjes gesneden
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 theelepels maïszetmeel
- 1 rode paprika, fijn gesneden
- 1 wortel, in schijfjes gesneden
- 2 theelepels azijn
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel chilisaus
- 2 lente-uien, in schijfjes gesneden
Bereiding
- Maal de szechuanpeper fijn en voeg een beetje zout toe.
- Marineer de kip zo’n 15 minuten in een mengsel van sojasaus en Chinese rijstwijn.
- Verwarm de helft van de arachideolie in een wok. Haal de kip uit de marinade en zet de marinade opzij voor later. Bak de kip, ongeveer 3 minuten tot ze mooi goudbruin ziet.
- Voeg wat water bij het maïszetmeel en roer tot je een glad mengsel hebt.
- Verwarm de rest van de arachideolie in een wok. Voeg de paprika en wortel toe en bak ze voor ongeveer 3 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de gebakken kip, de marinade, het maïszetmeelmengsel, azijn, suiker, chilisaus en szechuanpeper toe. Laat nog eens 3 minuten bakken en voeg op het einde de lente-uien toe. Serveer met rijst of noedels.