2 personen

Ingrediëntenaardpeersoep

  • 500 g aardperen of zonnewortels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 5-7 dl groentebouillon
  • versgemalen witte peper
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 eetlepel ansjovispasta
  • 40 g geroosterde amandelen

Bereiding

  • Schil de aardperen of zonnewortels en snijd ze in plakjes.
  • Bak de prei kort aan in een beetje olie met het teentje knoflook. Doe de prei in een grote pan met de groentebouillon en breng die aan de kook.
  • Voeg na 5 minuten de aardpeer toe en laat hem garen tot hij zacht is geworden, dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Pureer de soep en haal hem door een zeef. Voeg witte peper naar smaak en de crème fraïche toe.
  • Roer op het laatst wat ansjovispasta door de soep en bestrooi hem met de geroosterde amandelen.
  • Serveer de soep eventueel met croutons.