10 personen

Ingrediëntennognietbeschikbaar 150

  • 300 g zoete aardappel, in stukken gesneden
  • 10-12 eetlepels olijfolie
  • 200 g kikkererwten
  • 2 eetlepels tahin
  • sap van 2 limoenen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 theelepels komijn
  • zout
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt paprikapoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Besprenkel een bakplaat met olijfolie en leg de zoete aardappel daarop.
  • Bak de zoete aardappel tussen de 30 - 45 minuten tot hij gaar is.
  • Laat de zoete aardappel afkoelen.
  • Pureer de stukjes zoete aardappel samen met de olijfolie, kikkererwten, tahin, limoensap, knoflook en komijn tot je een smeuïge massa krijgt.
  • Breng op smaak met zout, chili- en paprikapoeder.