10 personen
Ingrediënten
- 300 g zoete aardappel, in stukken gesneden
- 10-12 eetlepels olijfolie
- 200 g kikkererwten
- 2 eetlepels tahin
- sap van 2 limoenen
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 2 theelepels komijn
- zout
- 1 mespunt chilipoeder
- 1 mespunt paprikapoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Besprenkel een bakplaat met olijfolie en leg de zoete aardappel daarop.
- Bak de zoete aardappel tussen de 30 - 45 minuten tot hij gaar is.
- Laat de zoete aardappel afkoelen.
- Pureer de stukjes zoete aardappel samen met de olijfolie, kikkererwten, tahin, limoensap, knoflook en komijn tot je een smeuïge massa krijgt.
- Breng op smaak met zout, chili- en paprikapoeder.