5 personen
Ingrediënten
- 2-3 chayote, in blokjes
- 3 cm gember, in kleine stukjes
- 1 grote ui, versnipperd
- 2 stengels citroengras, in stukken van ongeveer 10 cm
- Boter
- 400 ml kokosmelk
- 1 rode chilipeper, versnipperd
- Suiker
- Citroensap
- Vissaus
- 700 ml kippenbouillon
- 1 kippenfilet, in reepjes
Bereiding
- Verhit boter in een soepketel en bak hierin de kip en de ui. Kruid met peper en zout.
- Haal na ongeveer 5 min bakken de kip en ui uit de pan en zet deze opzij.
- Bak, in dezelfde ketel, de gember. Voeg hiervoor nog wat boter toe.
- Voeg de chayote toe en bak deze regelmatig roerend een 5-7 min.
- Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, citroengras en chilipeper toe en laat 15-20 min sudderen.
- Voeg de gebakken kip en ui toe en laat nog enkele minuten meekoken.
- Kruid met de vissaus, suiker en het citroensap naar smaak.