4 personen
Ingrediënten
- 2-3 grote chayotes
- 2 eetlepels boter
- 1 grote ui, fijn gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 3-4 grote tomaten, gesneden
- 1 rood pepertje, ontdaan van zaden en fijn gesneden
- 1 eetlepel currypoeder
- zout en peper
- 1/2 kop broodkruimels
- 1/4 kop parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Kook de chayotes in gezout water tot ze zacht zijn, dit kan 20 minuten duren afhankelijk van de grote. Laat afkoelen tot je ze kan verwerken.
- Snij de chayotes in de helft en schep er wat vruchtvlees en de eetbare pit uit. Prak het uitgelepelde vruchtvlees fijn.
- Sauteer de ui en de look. Voeg vervolgens de chayotepuree, de tomaten, het pepertje, wat currypoeder, zout en peper toe en roerbak het geheel voor 5 minuten.
- Vul de uitgeholde chayote met de vulling en werk af met broodkruimels en parmezaanse kaas.
- Leg eventueel bovenop het geheel nog een klontje boter en plaats ze in de oven. Bak ze lichtbruin, circa 15 minuten.