4 personen
Ingrediënten
- 350 g yacon
- 5 eieren
- 275 g bruine suiker
- 200 g boter
- 350 g bloem
- 15 g bakpoeder
- 100 g dadels
- 100 g amandelpoeder
- kaneelpoeder
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat de boter op middelhoog vuur gelijmatig smelten. Roer regelmatig. Verwarm de boter tot ze een bruine kleur heeft. Laat afkoelen.
- Snijd de dadels fijn.
- Doe de eieren in de mengkom van de keukenmachine en klop ze los met de bruine suiker. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
- Voeg lepel per lepel de bloem toe terwijl de keukenmachine draait.
- Schil en rasp de yacon en meng met de dadels.
- Voeg een snuifje zout en het bakpoeder bij het deeg en roer er dan de yacon met dadels door. Voeg het amandelpoeder toe. Kruid met kaneelpoeder
- Vet een bakvorm in.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart 45 - 60 minuten in de oven.