4 personen

Ingrediëntenbrownie

  • 200 g fondantchocolade
  • 200 g zoete aardappel
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • half zakje bakpoeder
  • eventueel een snufje zout
  • Indien je chocolade van meer dan 70% cacao gebruikt, kan je eventueel nog 100 g rietsuiker toevoegen.

Bereiding

  • Snijdt de zoete aardappel in stukken en kook of stoom hem gaar.
  • Giet de zoete aardappel af, prak hem fijn en voeg de chocolade toe terwijl de aardappel nog warm is. De chocolade smelt dan vanzelf terwijl je het geheel mengt.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Voeg de bloem en het bakpoeder toe, roer het mengsel tot het een homogene massa is.
  • Breek de eieren in een aparte schaal en klop ze op tot ze licht schuimig zijn.
  • Spatel de eiermassa onder de chocolademassa.
  • Boter een bakvorm in en giet het beslag in de bakvorm.
  • Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 40 min tot de brownies gaar zijn. Je kan dit controleren door met een satéprikker in het gebak te prikken. als er geen beslag meer aan de prikker blijft hangen zijn de brownies klaar.