5 personen
Ingrediënten
- Anderhalve theekop gekookte zoete aardappel
- 3 el ahornsiroop
- 3 el gesmolten kokosolie
- Snuifje zout
- 160g pure chocolade
- 1 trosje verse, gekneusde szechuanpeperhulsjes
- Kokosrasp of cacaopoeder
Bereiding
- Mix de gekookte zoete aardappel samen met de ahornsiroop, de kokosolie, het zout en de szechuanpeper in de keukenmachine.
- Duw het beslag door een zeef zodat je de te grote szechuanpeperhulsjes uit het beslag kan verwijderen.
- Smelt de chocolade en voeg het bij het beslag.
- Laat het geheel 1 à 2 uur opstijven in de koelkast en rol er vervolgens balletjes van.
- Rol de balletjes nog even door wat kokosrasp of cacaopoeder om af te werken.
- De chocoladertruffels zijn nog 4 dagen houdbaar in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.