5 personen

IngrediëntenChocoladetruffels

  • Anderhalve theekop gekookte zoete aardappel
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • Snuifje zout
  • 160g pure chocolade
  • 1 trosje verse, gekneusde szechuanpeperhulsjes
  • Kokosrasp of cacaopoeder

Bereiding

  • Mix de gekookte zoete aardappel samen met de ahornsiroop, de kokosolie, het zout en de szechuanpeper in de keukenmachine.
  • Duw het beslag door een zeef zodat je de te grote szechuanpeperhulsjes uit het beslag kan verwijderen.
  • Smelt de chocolade en voeg het bij het beslag.
  • Laat het geheel 1 à 2 uur opstijven in de koelkast en rol er vervolgens balletjes van.
  • Rol de balletjes nog even door wat kokosrasp of cacaopoeder om af te werken.
  • De chocoladertruffels zijn nog 4 dagen houdbaar in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.