40 personen

IngrediëntenVlierbloesemsiroop

  •  Bloemschermen van vlier
  •  Citroenen
  • Suiker

Bereiding

  •  Pluk de bloemschermen van de vlier en verwijder zo veel mogelijk stelen.
  •  Snij twee citroenen in schijfjes.
  •  Doe de bloemschermen in een niet-metalen pot van 2L en verdeel er de schijfjes citroen tussen. Druk alles goed aan en overgiet met koud water.
  •  Laat het geheel 24u op een warme plek rusten.
  • Giet het sap na 24u trekken door een neteldoek.
  •  Voeg per liter ½ kg suiker en 1 citroen toe en breng het geheel aan de kook. Je kan eventueel een koffielepel citroenzuur toevoegen. Hierdoor kan je de siroop langer bewaren.
  •  Giet de siroop in flessen en sluit ze direct af.
  •  Drink de vlierbloesemsiroop aangelengd met water.