2 personen
Ingrediënten
- 500 g aardperen of zonnewortels
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 5-7 dl groentebouillon
- versgemalen witte peper
- 2 dl crème fraîche
- 1 eetlepel ansjovispasta
- 40 g geroosterde amandelen
Bereiding
- Schil de aardperen of zonnewortels en snijd ze in plakjes.
- Bak de prei kort aan in een beetje olie met het teentje knoflook. Doe de prei in een grote pan met de groentebouillon en breng die aan de kook.
- Voeg na 5 minuten de aardpeer toe en laat hem garen tot hij zacht is geworden, dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Pureer de soep en haal hem door een zeef. Voeg witte peper naar smaak en de crème fraïche toe.
- Roer op het laatst wat ansjovispasta door de soep en bestrooi hem met de geroosterde amandelen.
- Serveer de soep eventueel met croutons.