4 personen

Gevulde olijfkomkommergevuldeo lijfkomkommer

Ingrediënten

  • een stuk of 20 (grote) olijfkomkommers
  • 200 g rundergehakt
  • 1 grote wortel, in kleine stukjes
  • 2 rijpe tomaten, in stukjes
  • 1 paprika, klein gesneden
  • 5 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 teenje knoflook, fijngehakt
  • olie
  • saffraan
  • peper en zout

Bereiding

  • Hol de olijfkomkommers uit. Blancheer ze een minuut of twee. Dompel ze daarna in koud water.
  • Bak de ui, wortel, paprika en knoflook in de olie. Doe het gehakt erbij. Voeg wat later de tomatenstukjes en wat saffraan toe.
  • Laat dit stoven tot het vocht verdampt is.
  • Vul de olijfkomkommers met het gehaktmensel en leg ze terug in de pan. Verwarm nog even door.

Stoofpotje

Ingrediënten

  • 600 g olijfkomkommers
  • 300 g tomaten, in blokjes
  • 1 kleine paprika
  • 2 spaanse pepers
  • 2 kleine uien
  • 1 teen knoflook
  • bosje platte peterselie, fijngehakt
  • aardappelen
  • zout, olijfolie

Bereiding

  • Kook de aardappelen.
  • Verwijder de pitten uit de olijfkomkommers en hak ze fijn.
  • Snij de ui, knoflook, Spaanse peper en paprika fijn.
  • Verhit wat olie in de pan. Fruit daarin het ui-paprika-mengsel.
  • Doe de fijngehakte olijfkomkommers en de tomaat erbij. Strooi er wat zout over en laat enkele minuten sudderen met het deksel op de pan.
  • Doe de aardappelen bij de saus en strooi de peterselie erover.