2 personen

Ingrediëntennognietbeschikbaar 150

  • 2 appels
  • 1 middelgrote yacon
  • zeste en sap van 1 limoen
  • 100 g verse kokos, in dunne repen
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 1 klein bosje waterkers
  • 1 el honingkruid
  • zout en peper
  • 2 el vergine olijfolie
  • 2 el cranberrygelei
  • 1/2 tl chilipoeder

4 personen

Ingrediëntenskirret pie opened

  • Suikerwortel
  • Boter
  • Merg
  • Dadels
  • Kaneelstokje
  • Eieren
  • Suiker
  • Wijn
  • Deeg

4 personen

IngrediëntenSlangenradijs

  • 200 g slangenradijs
  • een klein boerenbrood
  • fijn zout
  • 125 g gezouten boter
  • 2 handenvol bernagiebloemen

2 personen

Pannenkoekendeegsmeerwortel

Ingrdiënten

  • 30 g boter
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 15 cl bier
  • snuifje zout

4 personen

Gevulde olijfkomkommergevuldeo lijfkomkommer

Ingrediënten

  • een stuk of 20 (grote) olijfkomkommers
  • 200 g rundergehakt
  • 1 grote wortel, in kleine stukjes
  • 2 rijpe tomaten, in stukjes
  • 1 paprika, klein gesneden
  • 5 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 teenje knoflook, fijngehakt
  • olie
  • saffraan
  • peper en zout

4 personen

Ingrediëntenszechuan kip

  • 2 theelepels szechuanpeper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn of sherry
  • 3 kippenfilets, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels maïszetmeel
  • 1 rode paprika, fijn gesneden
  • 1 wortel, in schijfjes gesneden
  • 2 theelepels azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel chilisaus
  • 2 lente-uien, in schijfjes gesneden

2 personen

IngrediëntenTaartje aardpeer

  • 500 g aardpeer of zonnewortel
  • 2 truffelaardappelen (vitelotte of blauwe congo)
  • 50g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels room
  • 1 eetlepel boter
  • olie om te frituren
  • nootmuskaat
  • peper & zout

4 personen

Ingrediëntennognietbeschikbaar 150

  • 4 kopjes water
  • 6 theelepels geraspte Japanse gember - bloemen
  • 1 steeltje citroengras, in de lengte doormidden gesneden
  • 1 citroen
  • honing

40 personen

Ingrediëntennognietbeschikbaar 150

  • 30 bloemen van duizendblad
  • 700 ml honing
  • 4 citroenen
  • 1-2 eetlepel natriumbicarbonaat
  • 10 l water

6 personen

IngrediëntenVijgenbladpompoenchutney

  • 1 vijgenbladpompoen
  • 5 middelgrote appels
  • 150 ml appelazijn
  • 50ml azijn
  • 500 g suiker (ev. de helft geleisuiker als je minder loperige chutney wil)
  • 6 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • peper en zout
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 4 fijngesneden tenen look
  • 2 uien
  • 2 rode pepers