4 personen

Ingrediëntengratin kardoen

  • 2 stelen kardoen
  • bechamelsaus
  • boter
  • 100 g geraspte gruyère of emmentaler
  • citroensap
  • peper en zout

4 personen

Ingrediëntengroentetaartjes zwartmoeskervel

  • 450 g deeg
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 250 g aardappelen, in blokjes gesneden
  • 200 g geraspte kaas
  • 3 stengels zwartmoeskervel, fijn gesneden
  • peper
  • handvol peterselie, versnipperd
  • 1 ei

4 personen

IngrediëntenGebakken oca

  • 1 kg oca's, schoongemaakt en geschrobd
  • 4 el olijfolie
  • 2 el milde honing
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zeste van 1/2 limoen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl gehakte verse citroentijm
  • 1 tl gehakte verse basilicum

4 personen

Ingrediëntenincapijlwortelcake

  • 500 g incapijlwortel
  • 60 g havermout
  • 125 g roomboter
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 2 schijfjes palmsuiker

6 personen

Ingrediëntenmuffins

  • olijfolie
  • 600 g zoete aardappelen
  • 4 lente-uitjes
  • 1-2 chilipepers
  • 6 grote eieren
  • 3 eetlepels hüttekäse
  • 250 g zelfrijzend volkoren bakmeel
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel maanzaad

4 personen

IngrediëntenMeloenpeer avocado salsa

  • 1 meloenpeer
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 avocado
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • enkele takjes koriander
  • 150 g rivierkreeftjes
  • peper en zout

4 personen

Ingrediëntenmeloenpeerchutney

  • 1 meloenpeer
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 eetlepels appelazijn
  • theelepel gember
  • zout
  • 1 sjalot
  • arachideolie
  • 1/4 pepertje

2 personen

Ingrediëntennognietbeschikbaar 150

8 personen

Ingrediëntenpanna cotta

  • 12 g gelatineblaadjes
  • 5 dl room
  • 5 dl volle melk
  • 120 g poedersuiker
  • 4 tot 5 flinke stengels citroenverbena, genoeg voor 50 g blaadjes
  • 150 g aardbeien

4 personen

Ingrediëntenboerenwormkruid 150

  • 500 g zelfrijzende boem
  • 4 eidooiers
  • 2 witten van ei
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 l melk
  • 200 g jonge scheuten van boerenwormkruid
  • 10 paardenbloemblaadjes
  • mespuntje zout
  • 1 eetlepel olie