2 personen

IngrediëntenTaartje aardpeer

  • 500 g aardpeer of zonnewortel
  • 2 truffelaardappelen (vitelotte of blauwe congo)
  • 50g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels room
  • 1 eetlepel boter
  • olie om te frituren
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de aardpeer, snij ze in stukken en kook ze gaar (ca. 20m).
  • Doe bij de aardpeer de eieren, de room en de kaas en kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Pureer het geheel glad.
  • Beboter 4 ovenschaaltjes en verdeel er de aardpeerpuree in. Zet ze voor ongeveer 20m au bain marie in de oven.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in filterdunne plakjes. Frituur ze krokant.
  • Ontvorm de taartjes op een bord en serveer ze met de chips. werk af met zout, geraspte kaas en een plukje peterselie.