6 personen

IngrediëntenVijgenbladpompoenchutney

  • 1 vijgenbladpompoen
  • 5 middelgrote appels
  • 150 ml appelazijn
  • 50ml azijn
  • 500 g suiker (ev. de helft geleisuiker als je minder loperige chutney wil)
  • 6 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • peper en zout
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 4 fijngesneden tenen look
  • 2 uien
  • 2 rode pepers

Bereiding

  • Snij de vijgenbladpompoen in stukken en kook in een grote kookpot met water en 50 ml appelazijn. Wanneer de pompoen zacht is, haal je de stukken uit het water en haal de schil van de stukken pompoen.
  • Doe de geschilde stukken pompoen met de rest van de ingrediënten in een pot en laat 2 uur op een zacht vuur inkoken. Je kan wat water of meer appelazijn toevoegen als de chutney te droog wordt.
  • Voeg eventueel wat meer suiker toe als je de chutney zoeter wil.