6 personen

Ingrediëntenmuffins

  • olijfolie
  • 600 g zoete aardappelen
  • 4 lente-uitjes
  • 1-2 chilipepers
  • 6 grote eieren
  • 3 eetlepels hüttekäse
  • 250 g zelfrijzend volkoren bakmeel
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel maanzaad

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bekleed een muffinvorm met papieren cups en vet ze licht in met de olie.
  • Rasp de zoete aardappel in een grote kom. Snijd de lente-uitjes en pepertjes in dunne ringetjes. Hou de helft van de pepers apart en doe de rest met de lente-uitjes bij de zoete aardappelen in de kom.
  • Voeg de eieren, de hüttenkäse en het bakmeel toe, rasp er het grootste deel van de parmezaan over en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over de muffinvorm, strooi er de zonnebloempitjes en maanzaadjes over en leg er de ringetjes rode peper op. Schaaf er de rest van de Parmezaanse kaast over.
  • Zet ze 45-50 minuten in de oven.