4 personen

IngrediëntenGebakken oca

  • 1 kg oca's, schoongemaakt en geschrobd
  • 4 el olijfolie
  • 2 el milde honing
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zeste van 1/2 limoen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl gehakte verse citroentijm
  • 1 tl gehakte verse basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de oca's in de lengte en leg ze in een ovenschaal.
  • Meng in een kleine kom olijfolie, honing en knoflook en bestrijk de oca's licht met dit mengsel.
  • Meng de limoenzeste met chilipoeder, gember, zou, tijm en besilicum.
  • Strooi dit mengel over de oca's en bak ze 30-45 minuten tot ze gaar zijn en de randen gekarameliseerd zijn.