2 personen

Pannenkoekendeegsmeerwortel

Ingrdiënten

  • 30 g boter
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 15 cl bier
  • snuifje zout

Bereiding

  • Verwarm de boter tot ze lichtbruin is. Laat ze rusten en schuim de caseïnevlokken af.
  • Meng de bloem, het hele ei en de eidooier, bier en zout in een mengkom.
  • Giet het mengsel op de gebruinde boter terwijl u roert en laat 15 minuten rusten.

Vulling

Ingrediënten

  • 1 rolletje verse geitenkaas
  • 10 blaadjes boerenwormkruid
  • 1 blaadje pepermunt
  • peper en zout
  • 8 bladeren smeerwortel
  • 20 g geklaarde boter

Bereiding

  • Verkruimel de geitenkaas, vermeng deze met de gewassen en fijngehakte boerenwormkruidblaadjes en de munt. Voeg peper en zout toe.
  • Eén van de zijden met het mengsel van geitenkaas en boerenwormkruid en plak twee bladeren samen. Ze hechten aan elkaar als klittenband. Bewerk zo alle bladeren.
  • Verwarm de geklaarde boter in een pan met anti-aanbaklaag. Dompel de smeerwortelblaadjes in het pannenkoekenbeslag en bak ze aan beide kanten bruin.
  • Dien warm op.